2,5 miljoen euro voor busbanen tussen Ring Zuid en UMCG

De provincie Groningen verleent een subsidie van 2,5 miljoen euro voor de aanleg van busbanen in beide richtingen op de Europaweg. Deze komen te liggen tussen de Zuidelijke Ringweg en het UMCG. Met de nieuwe busbanen zal de doorstroming verbeteren, omdat bussen straks zonder vertraging langs de rijen met auto’s kunnen rijden. Voor de aanleg van de twee busbanen is een verbreding nodig van de Europaweg en de Petruscampersingel.

 

De provincie Groningen verleent een subsidie van 2,5 miljoen euro voor de aanleg van busbanen in beide richtingen op de Europaweg. Deze komen te liggen tussen de Zuidelijke Ringweg en het UMCG. Met de nieuwe busbanen zal de doorstroming verbeteren, omdat bussen straks zonder vertraging langs de rijen met auto’s kunnen rijden. Voor de aanleg van de twee busbanen is een verbreding nodig van de Europaweg en de Petruscampersingel.

Bereikbaarheid

Een snelle betrouwbare verbinding vanaf het P+R-terrein van het Europapark naar het UMCG en de binnenstad, is cruciaal voor de bereikbaarheid. De Europaweg heeft op dit moment al een busbaan, die richting de stad loopt. Voor een vlotte en betrouwbare verbinding is echter meer nodig. Daarom komen in beide richtingen op de Europaweg busbanen te liggen, die ook de kruisingen met de Sontweg/Griffeweg en het Damsterdiep passeren.

Het geld voor het project is afkomstig uit het Regiospecifiek Pakket (RSP), de compensatiegelden voor het niet-doorgaan van de Zuiderzeelijn