200ste Adrillen: tien dagen feest in Winschoten

Vanaf 31 oktober tot en met 9 november viert Winschoten feest vanwege de 200ste editie van Adrillen. Adrillen, ofwel De Allerheiligenmarkt, is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Het evenement trekt jaarlijks begin november zo'n 45.000 mensen naar het Oldambt. Vanwege de 200ste editie zijn dit jaar niet één dag maar 10 dagen lang allerlei optredens en activiteiten gepland. De provincie ondersteunt deze editie met 5000 euro.

Vanaf 31 oktober tot en met 9 november viert Winschoten feest vanwege de 200ste editie van Adrillen. Adrillen, ofwel De Allerheiligenmarkt, is de grootste jaarmarkt van de provincie Groningen. Het evenement trekt jaarlijks begin november zo'n 45.000 mensen naar het Oldambt. Vanwege de 200ste editie zijn dit jaar niet één dag maar 10 dagen lang allerlei optredens en activiteiten gepland. De provincie ondersteunt deze editie met 5000 euro.

Adrillen en Lutje Adrillen

Traditiegetrouw vindt op de eerste en tweede maandag van november de Adrillen (2 november) en Lutje Adrillen (9 november) plaats. Meer dan honderd kramen vullen de Venne en het Burgemeester Schönfeldplein. Naast een hobbymarkt en kermis kunnen bezoekers op diverse locaties van straattheateracts en muziekoptredens genieten. Tijdens de gehele feestperiode is er in de Tramwerkplaats een doorlopende expositie van foto’s en films.

Themadagen

Bijna elke dag in de ‘Adrillenweek’ heeft een thema. Mensen die geïnteresseerd zijn in oude ambachten en producten uit Oldambt kunnen op 5 november terecht op de Groningse dag. Presentaties en demonstraties door sportverenigingen zijn op 6 november te vinden op de sportdag. Kijk voor het complete programma op www.adrillen.nl.