15 miljoen beschikbaar voor bedrijven Eemsdelta en Zernike Science Park

Vanaf 7 februari 2018 kunnen bestaande en nieuwe bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park weer een beroep doen op de Regionale Investeringssteun Groningen (RIG). Dan komt de laatste 15 miljoen euro vrij van de in totaal 40 miljoen die in 2014 beschikbaar werd gesteld. Op 18 januari organiseert de provincie een informatiebijeenkomst. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via rig2018@provinciegroningen.nl.

Resultaten op www.rigscoorttop.nl

Tot nu toe leverde de RIG 14 subsidietoekenningen op met een investering van ruim 76 miljoen, 200 directe banen en 120 indirectie banen. Op www.rigscoorttop.nl worden de concrete resultaten van de regeling bijgehouden. Hier zijn ook alle RIG-topscorers te vinden. Bijvoorbeeld Biopack Packaging in Appingedam, dat met twee productielijnen en vier projecten in de pijplijn in minder dan twee jaar een veelbelovende start-up heeft opgezet. En ChemCom Industries in Delfzijl, dat investeert in de productie van een meststof met dubbele efficiency.

Wijziging

De belangrijkste wijziging in RIG2018 tov RIG2017 is dat bij overintekening niet meer wordt geloot, maar gekeken wordt naar de kwaliteit van het project. Projecten met een goede businesscase maken zo meer kans.

Wat is RIG?

De Regionale Investeringssteun Groningen (RIG) is bedoeld om de economie en de arbeidsmarkt in de provincie Groningen te versterken. Het is een investeringssteun aan bestaande en nieuwe bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park. Ook start-ups en innovatieve bedrijven in de sectoren chemie, recycling en energie kunnen aanspraak maken op subsidie. De RIG is een initiatief van de provincie Groningen, Economic Board Groningen (EBG) en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat. Het Samenwerkingsverband Noord-Nederland (SNN) voert de regeling namens de provincie Groningen uit.