11 miljoen voor investeringen in Eemsdelta en Zernike Science Park

Er komt 11 miljoen euro beschikbaar voor investeringen door bedrijven in de Eemsdelta en op het Zernike Science Park. De nieuwe subsidieregeling Regionale Investeringssteun Groningen (RIG2017) biedt ruimere mogelijkheden voor bedrijven om subsidie aan te vragen. Met de RIG willen we meer industriƫle bedrijven trekken, wat goed is voor de werkgelegenheid in onze provincie. Vanaf 21 december 2016 kunnen aanvragen ingediend worden bij het Samenwerkingsverband Noord-Nederland die de regeling uitvoert.

Groene en duurzame investeringen

Nieuw is dat grote bedrijven nu meer kans op subsidie hebben wanneer ze in groene en duurzame projecten investeren. Daarnaast hebben we voor bedrijven op het Zernike Science Park de drempel om subsidie aan te vragen verlaagd van 1.000.000,- naar 500.000,- euro. Op deze manier krijgen ook de kleinere vernieuwende bedrijven de kans van de RIG gebruik te maken.

160 nieuwe structurele banen

Uit een tussenevaluatie bleek dat de RIG een positief effect heeft op investeringen en het vestigingsklimaat in de Eemsdelta en op Zernike Science Park. Tot nu toe hebben tien projecten subsidie gekregen van in totaal bijna 11 miljoen. Daarbij gaat het om vier nieuwe bedrijfsvestigingen. Met deze projecten is ca. 60 miljoen euro aan totale investeringen gemoeid. Vooral in de chemische sector, maar ook in energie en recycling. De projecten zijn goed voor zo'n 160 banen.

Over de RIG

In 2014 is voor de uitvoering van de RIG in totaal 40 miljoen euro beschikbaar gesteld door het ministerie van Economische Zaken, de Economic Board Groningen en de provincie Groningen. De RIG2017 maakt deel uit van het provinciale programma Groningen@Work, dat als doel heeft zoveel mogelijk Groningers aan het werk te krijgen, en  van het programma van de Economic Board Groningen.