Maatregelen tegen verspreiding coronavirus

Er gelden op dit moment landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze zijn opgesteld door het kabinet, op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM). Ze gelden tot en met dinsdag 28 april 2020. Alle actuele maatregelen zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Dienstverlening

De dienstverlening van de provincie Groningen blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel zijn er vanwege het coronavirus enkele aanpassingen.

• De provincie blijft tijdens kantooruren bereikbaar via het algemene nummer 050 - 316 49 11, maar u kunt op dit moment niet worden doorverbonden. We vragen de betreffende provinciemedewerker per mail of hij of zij u terug kan bellen.
  • Alle bijeenkomsten en evenementen van de provincie voor de komende tijd zijn afgelast. Welke dat zijn, vindt u op deze lijst.
  • Onze medewerkers werken vanuit huis aan uw subsidieaanvraag en/of vergunningaanvraag. Tot nader bericht proberen we alles af te handelen binnen de gestelde wettelijke termijnen en eerder gemaakte afspraken. Dit geldt ook voor ingediende klachten en bezwaren.
  • Ook werken onze medewerkers vanuit huis door aan het verwerken, controleren en betalen van facturen. Wij verzoeken crediteuren hun facturen digitaal te sturen naar crediteurenadministratie@provinciegroningen.nl. Daarnaast hebben we besloten om tijdelijk niet 2 keer per week alle goedgekeurde facturen te betalen, maar dat nu 4 keer per week te doen.
  • Voor offerteaanvragen en aanbestedingen geldt dat we per situatie bepalen of de huidige termijnen in deze omstandigheden redelijk zijn of dat uitstel nodig is. Hierover worden de betrokken ondernemers geïnformeerd.
  • Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM blijft het houden van toezicht en inspecties doorgaan.
  • De bruggen en sluizen worden voorlopig bediend volgens de wintertijden.
  • De zittingen van de Commissie rechtsbescherming op het provinciehuis (20 maart en 3 april 2020) gaan niet door. Verdere hoorzittingen in bezwaarzaken worden tot nader order uitgesteld.