Fotowedstrijd 'Dit is Groningen'

De provincie Groningen heeft een vernieuwde site! En voor deze site zijn we op zoek naar de mooiste foto's uit onze provincie. Foto's van het Groningse leven en landschap. Wat is volgens u hét mooiste plaatje van Groningen? De 10 mooiste foto's krijgen een plekje in de tentoonstelling 'Dit is Groningen' van 21 januari tot en met 15 februari 2019 in het provinciehuis. Daarnaast zijn er mooie prijzen te winnen.

Hoe kunt u meedoen?

Bent u een enthousiaste amateurfotograaf en wilt u uw foto's van het Groningse leven en landschap delen met de hele provincie? Stuur dan de foto('s) naar ditisgroningen@provinciegroningen.nl. U kunt foto's insturen van 30 november 2018 tot en met 6 januari 2019. 

Wat kunt u winnen?

 • De 1e prijs is een waardebon van € 500 voor fotomaterialen.
 • De 2e prijs is een waardebon van € 250 voor fotomaterialen.
 • De 3e prijs is een waardebon van € 100 voor fotomaterialen.

De 10 genomineerde foto's worden op groot formaat tentoongesteld in het provinciehuis en worden na de prijsuitreiking overhandigd aan de fotografen.

Nominaties en prijsuitreiking

 • 21 januari 2019:
  De 10 genomineerde foto's worden bekend gemaakt via deze website.
 • 21 januari tot en met 1 februari 2019:
  Op deze website kunt u stemmen op de 10 genomineerde foto's. De jury neemt deze uitslag mee in haar besluit.
 • 21 januari tot en met 15 februari 2019: 
  De genomineerde foto's worden tentoongesteld in het provinciehuis.
 • 15 februari 2019: 
  Tijdens een feestelijke bijeenkomst om 15.00 uur in het provinciehuis, maken we de prijswinnaars bekend en reiken we de prijzen uit.

Alle fotografen die een foto hebben ingestuurd ontvangen een persoonlijke uitnodiging. De prijzen worden uitgereikt door René Paas (commissaris van de Koning).

Spelregels

Om de fotowedstrijd 'Dit is Groningen' goed en eerlijk te laten verlopen hebben we regels opgesteld. Bij deelname aan de fotowedstrijd stemt u in met de spelregels en technische eisen. Lees ze daarom goed door.