Praat mee over een duurzame toekomst voor Groningen

Hoe zorgen we ervoor dat in 2050 alle energie in Groningen duurzaam wordt opgewekt? Onder welke voorwaarden kan dat een plek krijgen in het landschap? Wat zijn uw ideeën over het verdelen van de lusten en lasten? Kunnen we los van het gas en de overstap maken naar andere energiebronnen? Hoe we dat bereiken en hoe Groningers hier iets aan kunnen hebben is een belangrijke vraag die wij samen met inwoners van Groningen willen beantwoorden. Doe mee en vertel ons hoe u denkt over de overgang naar duurzame energie in Groningen.

Tien bewonersbijeenkomsten in de regio

In maart en april gaan gedeputeerden Nienke Homan (duurzame energie) en Fleur Gräper-van Koolwijk (ruimtelijke ordening) hierover met inwoners in gesprek. U bent welkom op één van de tien bijeenkomsten, die we verspreid over de provincie organiseren. Meld u aan en praat mee!

Drie kennisbijeenkomsten

Voorafgaand aan de bewonersbijeenkomsten zijn er drie kennisbijeenkomsten geweest met een specifiek thema. Experts hebben daar verteld over de ontwikkelingen in hun vakgebied en hoe deze van invloed zijn op een duurzame toekomst. Meer informatie over de thema’s, de sprekers, verslagen en presentaties vindt u op de pagina Kennisbijeenkomsten.

Reageren

Gebruik bij social mediaposts over dit onderwerp #energietransitie. Reacties en ideeën zijn welkom op onze Facebookpagina: www.facebook.com/energieingroningen.