Bewonersbijeenkomsten

Tijdens de tien bewonersbijeenkomsten wordt de ambitie van de provincie toegelicht, verkennen we wat daarvoor nodig is en gaan we in gesprek over de vraag hoe de overgang naar duurzame energie (energietransitie) succesvol kan zijn. Wat is er nodig om tussen 2020-2035 naar 60 procent duurzame energie te gaan? Onder welke voorwaarden kan dat een plek krijgen in het landschap? Wat zijn uw ideeën over het verdelen van de lusten en lasten? Kunnen we los van het gas en de overstap maken naar andere energiebronnen?

Praat mee en laten weten hoe u hierover denkt en welke mogelijkheden en kansen u ziet voor Groningen. Het programma begint om 19.30 uur en duurt tot ongeveer 21.30 uur. Tijdens de bijeenkomsten gebruiken we de We Energy Game. Dit spel geeft de verschillende dilemma’s weer die bij de overgang naar duurzame energie komen kijken. Welke keuzes kunnen er gemaakt worden en wie heeft daar wat aan?

Wilt u een van de onderstaande bijeenkomsten bijwonen? Meld u dan aan.

  • 20 april, 19.30 - 21.30 uur.
    Winschoten, De Klinker
  • 9 mei, 19.30 - 21.30 uur
    Uithuizen, dorpshuis De Fakkel

Reageren

Gebruik bij social mediaposts over dit onderwerp #energietransitie. Reacties en ideeën zijn welkom op onze Facebookpagina: www.facebook.com/energieingroningen.

Tijdens de bewonersbijeenkomsten wordt een energiespel gespeeld