Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de provincie Groningen blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel zijn er vanwege het coronavirus enkele aanpassingen, waarbij we de richtlijnen van het RIVM volgen.

• De provincie blijft tijdens kantooruren bereikbaar via het algemene nummer 050 - 316 49 11, maar u kunt op dit moment niet worden doorverbonden. We vragen de betreffende provinciemedewerker per mail of hij of zij u terug kan bellen.
  • Alle bijeenkomsten en evenementen van de provincie voor de komende tijd zijn afgelast. Welke dat zijn, vindt u op deze lijst.
  • Provinciale Staten vergaderen voorlopig per e-mail of telefonisch, vanuit huis. De stukken blijven openbaar beschikbaar.
  • Onze medewerkers werken vanuit huis aan uw subsidieaanvraag en/of vergunningaanvraag. Tot nader bericht proberen we alles af te handelen binnen de gestelde wettelijke termijnen en eerder gemaakte afspraken. Dit geldt ook voor ingediende klachten en bezwaren.
  • Ook werken onze medewerkers vanuit huis door aan het verwerken, controleren en betalen van facturen. Wij verzoeken crediteuren hun facturen digitaal te sturen naar crediteurenadministratie@provinciegroningen.nl. Daarnaast hebben we besloten om tijdelijk niet 2 keer per week alle goedgekeurde facturen te betalen, maar dat nu 4 keer per week te doen.
  • Voor offerteaanvragen en aanbestedingen geldt dat we per situatie bepalen of de huidige termijnen in deze omstandigheden redelijk zijn of dat uitstel nodig is. Hierover worden de betrokken ondernemers geïnformeerd.
  • Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, gaan we door met inspectie en toezicht op bedrijven, stortplaatsen, ontgrondingen, natuur en provinciale (vaar)wegen.
  • De bruggen en sluizen worden vanaf 9 april beperkt of helemaal niet bediend

Hebt u vragen over de maatregelen van de provincie Groningen?

Neem dan contact met ons op.