Aangepaste dienstverlening

De dienstverlening van de provincie Groningen blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel zijn er vanwege het coronavirus enkele aanpassingen, waarbij we de richtlijnen van het RIVM volgen.

• De provincie blijft tijdens kantooruren bereikbaar via het algemene nummer 050 - 316 49 11, maar u kunt op dit moment niet worden doorverbonden. We vragen de betreffende provinciemedewerker per mail of hij of zij u terug kan bellen.
  • Alle bijeenkomsten en evenementen van de provincie voor de komende tijd zijn afgelast
  • Provinciale Staten vergaderen voorlopig per videoverbinding, e-mail of telefoon, vanuit huis. Bekijk de agenda voor de vergaderingen. De stukken blijven openbaar beschikbaar.
  • Onze medewerkers werken vanuit huis aan uw subsidieaanvraag of vergunningaanvraag. Tot nader bericht proberen we alles af te handelen binnen de gestelde wettelijke termijnen en eerder gemaakte afspraken. Dit geldt ook voor ingediende klachten en bezwaren.
  • Ook werken onze medewerkers vanuit huis door aan het verwerken, controleren en betalen van facturen. Wij verzoeken crediteuren hun facturen digitaal te sturen naar crediteurenadministratie@provinciegroningen.nl. Daarnaast hebben we besloten om tijdelijk niet 2 keer per week alle goedgekeurde facturen te betalen, maar dat nu 4 keer per week te doen.
  • Voor offerteaanvragen en aanbestedingen geldt dat we per situatie bepalen of de huidige termijnen in deze omstandigheden redelijk zijn of dat uitstel nodig is. Hierover worden de betrokken ondernemers geïnformeerd.
  • Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, gaan we door met inspectie en toezicht op bedrijven, stortplaatsen, ontgrondingen, natuur en provinciale (vaar)wegen.
  • De bruggen en sluizen worden voorlopig beperkt bediend.

Hebt u vragen over de maatregelen van de provincie Groningen?

Neem dan contact met ons op.