Coronacrisis

De coronacrisis treft onze samenleving in het hart. Om het aantal slachtoffers te beperken en te zorgen dat de gezondheidszorg het aankan, heeft het kabinet een aantal verstrekkende maatregelen genomen. Daardoor is veel werk stil gevallen. Van grote bedrijven tot kleine zelfstandigen. De economische nood is breed en acuut.

Landelijke maatregelen

Er gelden op dit moment landelijke maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Deze zijn opgesteld door het kabinet, op advies van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en zijn te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Wat doet de provincie?

De provincie doet er alles aan de dienstverlening zoveel mogelijk in stand te houden. Bovendien willen we de vitaliteit van de Groninger economie en samenleving extra ondersteunen. Voor organisaties, instellingen en ondernemers die wij financieel ondersteunen, bijvoorbeeld met subsidies of leningen, hebben wij verschillende noodmaatregelen.