Anderhalvemeterregeling

Ondernemers, sportverenigingen, culturele en maatschappelijke instellingen kunnen subsidie krijgen voor coronamaatregelen.

Coronacrisis

De coronacrisis treft onze samenleving in het hart. Om het aantal slachtoffers te beperken en te zorgen dat de gezondheidszorg het aankan, heeft het kabinet een aantal verstrekkende maatregelen genomen. Daardoor is veel werk stil gevallen. Van grote bedrijven tot kleine zelfstandigen. De economische nood is breed en acuut. Kijk voor de actuele stand van zaken en landelijke maatregelen bij de Rijksoverheid.

Wat doet de provincie?

De provincie Groningen doet er alles aan de dienstverlening zoveel mogelijk in stand te houden. Bovendien willen we de vitaliteit van de Groninger economie en samenleving extra ondersteunen. Voor organisaties, instellingen en ondernemers die wij financieel ondersteunen, bijvoorbeeld met subsidies of leningen, hebben wij verschillende noodmaatregelen. Daarnaast hebben we 11,5 miljoen uitgetrokken om de gevolgen van corona aan te pakken. Vanaf 1 juli is er een subsidieregeling beschikbaar, die kleine ondernemers helpt bij de coronamaatregelen.