Dienstverlening in coronatijd

De dienstverlening van de provincie Groningen blijft beschikbaar voor inwoners en bedrijven. Wel zijn er enkele aanpassingen, waarbij we zoveel mogelijk de richtlijnen van het RIVM volgen.

• De provincie is tijdens kantooruren bereikbaar via het algemene nummer 050 - 316 49 11.
  • Er vinden de komende tijd weer bijeenkomsten en evenementen plaats in het provinciehuis. Daarbij maken we gebruik van ruime opstellingen en zorgen we ervoor dat er zo min mogelijk beweging is. In sommige gevallen worden de fysieke bijeenkomsten gecombineerd met een online verbinding. We werken niet met de coronapas.
  • Provinciale Staten vergaderen weer in de Statenzaal van het provinciehuis. Om het aantal mensen in de Statenzaal beperkt te houden, blijft de publieke tribune voorlopig nog gesloten. U kunt de vergaderingen volgen via een livestream. Hier vindt u ook de agenda voor de Staten- en commissievergaderingen. De stukken blijven openbaar beschikbaar.
  • Instellingen die subsidie hebben gekregen en hun activiteit vanwege de coronacrisis hebben moeten uitstellen of annuleren, proberen we op een praktische manier te helpen. Lees meer over de mogelijkheden.
  • Ook werken onze medewerkers vanuit huis aan het verwerken, controleren en betalen van facturen. Wij verzoeken crediteuren hun facturen digitaal te sturen naar crediteurenadministratie@provinciegroningen.nl. We betalen 2 keer per week alle goedgekeurde facturen.
  • Met inachtneming van de richtlijnen van het RIVM, gaan we door met inspectie en toezicht op bedrijven, stortplaatsen, ontgrondingen, natuur en provinciale (vaar)wegen.

Hebt u nog vragen?

Neem bij vragen over onze dienstverlening contact op via:

Kijk voor de actuele informatie over het coronavirus, maatregelen en vaccinaties op rijksoverheid.nl. Informatie over reizen naar Duitsland is te vinden op het coronadashboard voor de grensregio.