Coronafonds

De provincie Groningen heeft het Coronafonds (met daarin € 11,5 miljoen) opgezet om ondernemers, organisaties en instellingen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Het fonds is gericht op de (vrijetijds)economie, scholing en het behoud van banen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de actuele maatregelen of subsidieregelingen vanuit het Coronafonds.

Ondernemersplatform GroBusiness

Groninger ondernemers kunnen voor specifieke hulp en informatie terecht bij GroBusiness. Het platform biedt ondernemers onafhankelijk advies, kosteloos en vrijblijvend. Zo helpt GroBusiness ondernemers op weg die tijdens de lockdown op zoek zijn naar mogelijkheden voor financiële steun. 

  • Aanvraagperiode: niet van toepassing
  • Investering vanuit Coronafonds: € 1,5 miljoen

Naar de pagina over GroBusiness

Demonstraties in Chemport Europe

Deze regeling is bedoeld voor middelgrote en kleine industriele bedrijven in de gemeente Eemsdelta, die projecten willen uitvoeren om groene chemie te ontwikkelen.

  • Aanvraagperiode: tot en met 31 oktober 2026
  • Investering vanuit Coronafonds: € 300.000

Naar de pagina 'Demonstraties in Chemport Europe'

Innovatief en duurzaam mkb

Midden- en kleinbedrijven die innovatieve en duurzame projecten ontwikkelen en daarmee bijdragen aan de versterking van de economie, kunnen subsidie krijgen. 

  • Aanvraagperiode: tot en met 31 december 2022
  • Investering vanuit Coronafonds: € 1 miljoen

Naar de pagina 'Innovatief en duurzaam mkb'

Amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed

Culturele instellingen die activiteiten organiseren gericht op amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed, kunnen subsidie krijgen. De regeling is de opvolger van het Incidenteel Cultuurbudget (ICB). Vanuit het Coronafonds is er extra geld beschikbaar gesteld.

  • Aanvraagperiode: voor 1 februari, 1 mei, 1 september en 1 november 2022
  • Investering vanuit Coronafonds: € 637.000

Naar de pagina 'Amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed'

Hulp voor reeds gesubsidieerde instellingen

Hebt u voor uw bedrijf of instelling al subsidie gekregen voor een activiteit, maar moest u deze vanwege de coronacrisis uitstellen of annuleren? Dan kunnen wij u op verschillende manieren verder helpen.

Bekijk de mogelijkheden

Hebt u nog vragen?

Afhankelijk van uw vraag kunt u terecht bij de volgende informatiepunten:

Meer informatie over onze dienstverlening is te vinden op de pagina dienstverlening in coronatijd. Kijk voor de actuele informatie over het coronavirus, maatregelen en vaccinaties op rijksoverheid.nl. Informatie over reizen naar Duitsland is te vinden op het coronadashboard voor de grensregio.