Coronafonds

De provincie Groningen heeft het Coronafonds (met daarin € 11,5 miljoen) opgezet om ondernemers, organisaties en instellingen sterker uit de coronacrisis te laten komen. Het fonds is gericht op de (vrijetijds)economie, scholing en het behoud van banen. Op deze pagina vindt u een overzicht van de actuele maatregelen of subsidieregelingen vanuit het Coronafonds.

Demonstraties in Chemport Europe

Deze regeling is bedoeld voor middelgrote en kleine industriele bedrijven in de gemeente Eemsdelta, die projecten willen uitvoeren om groene chemie te ontwikkelen.

• Aanvraagperiode: tot en met 31 oktober 2026
  • Investering vanuit Coronafonds: € 300.000

Dorpshuizen, buurthuizen en jeugdsozen

Voor dorpshuizen, buurthuizen en jeugdsozen in de provincie Groningen is er subsidie ter compensatie van gemaakte kosten, zoals inrichtingskosten (voor de 1,5-metermaatregelen), investeringen in digitale dienstverlening, of aangepaste activiteiten die passen binnen de coronamaatregelen.

• Investering vanuit Coronafonds: € 180.000

't Ken weer!

Er is subsidie voor Groninger dorpshuizen en buurthuizen die op 25 september meedoen met ''t Ken weer!', het evenement waarbij wordt stil gestaan bij de hervatting van vrijwilligerswerk, na een lange onderbreking door corona.

• Aanvraagperiode: tot en met 1 november 2021
  • Investering vanuit Coronafonds: € 200.000

Digitalisering Groningen 2021

Ondernemers uit de provincie Groningen kunnen subsidie krijgen voor het opzetten, verbeteren of beveiligen van hun digitale dienstverlening. Bijvoorbeeld voor een webshop of reserveringssysteem. Het SNN voert de regeling voor ons uit.

• Er is € 750.000 beschikbaar

Adviesregeling Groningen

Bedrijven en maatschappelijke organisaties die ondersteuning willen bij het schrijven van business- en financieringsplannen kunnen een beroep doen op de adviesregeling uit het Coronafonds. De regeling is bedoeld om bedrijven en maatschappelijke organisaties te helpen om nieuw kapitaal aan te trekken en nieuwe plannen mogelijk te maken.

• Aanvraagperiode: tot en met 31 december 2021
  • Investering vanuit Coronafonds: € 300.000; Economic Board Groningen draagt ook € 300.000 bij

Ondernemersplatform GroBusiness

Groninger ondernemers kunnen voor specifieke hulp en informatie terecht bij GroBusiness. Dit platform biedt ondernemers onafhankelijk advies, kosteloos en vrijblijvend.

• Aanvraagperiode: niet van toepassing
  • Investering vanuit Coronafonds: € 1,5 miljoen

Naar GroBusiness

Innovatief en duurzaam mkb

Midden- en kleinbedrijven die innovatieve en duurzame projecten ontwikkelen en daarmee bijdragen aan de versterking van de economie, kunnen subsidie krijgen.

• Investering vanuit Coronafonds: € 1 miljoen

Bijscholing zelfstandigen cultuursector

Zelfstandigen in de culturele sector kunnen zich met subsidie laten bijscholen. De doelgroep betreft onder meer kunstenaars en acteurs, maar ook technici en marketeers. De regeling wordt uitgevoerd door de Kunstraad Groningen.

• Investering vanuit Coronafonds: € 200.000

Amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed

Culturele instellingen die activiteiten organiseren gericht op amateurkunst, cultuurparticipatie en erfgoed, kunnen subsidie krijgen. De regeling is de opvolger van het Incidenteel Cultuurbudget (ICB). Vanuit het Coronafonds is er extra geld beschikbaar gesteld.

• Aanvraagperiode: voor 1 april, 15 mei, 15 september en 1 november 2021
  • Investering vanuit Coronafonds: € 637.000

Meer over deze regeling

Hulp voor reeds gesubsidieerde instellingen

Hebt u voor uw bedrijf of instelling al subsidie gekregen voor een activiteit, maar moest u deze vanwege de coronacrisis uitstellen of annuleren? Dan kunnen wij u op verschillende manieren verder helpen.

Bekijk de mogelijkheden

Hebt u nog vragen?

Afhankelijk van uw vraag kunt u terecht bij de volgende informatiepunten:

Meer informatie over onze dienstverlening is te vinden op de pagina dienstverlening in coronatijd. Kijk voor de actuele informatie over het coronavirus, maatregelen en vaccinaties op rijksoverheid.nl. Informatie over reizen naar Duitsland is te vinden op het coronadashboard voor de grensregio.